Küldetésmondatunk:
“A Gyermekliget egy együttműködő közösség, ahol a gyermekeket olyan sajátos pedagógiai szemléletben neveljük, hogy képesek legyenek felismerni és járni a saját útjukat.”

Némedi Norbert

Némedi Norbert 1-2. osztálytanító

Miért lettél pedagógus?

A pedagógus szakmát azért választottam, mert az addig végzett munkámhoz erősen kapcsolódott és szélesítette a látókörömet, ami így egy minőségi javulást tudott adni ezen a területen.

Mi a pedagógia lényege számodra?

Nem hiszek abban, hogy lenne egy olyan pedagógusi módszer amivel mindenkinél eredményt lehetne elérni és alkalmazható. Mivel a jövő generációit kell felkészíteni, ezért nagyon figyelembe kell venni azt is hogy az a világ tulajdonképpen milyen is lesz, mert majd abban, vagy azzal mégis csak valamilyen működési párhuzamot fel kell tudni mutatni.

Milyen pedagógiát szeretnél megvalósítani?

Azt gondolom, hogy a szerzett tapasztalat döntő a fejlődés szempontjából, és annak is inkább az a változata amikor aktív szereplőként, úgymond élményszerűen találkozok vele. Fontos dolognak tartom azt, hogy olyan megoldások szülessenek a tanulás folyamataiban, amiben mindig aktív részese az egyén úgy, hogy közben a társakkal is megfelelő interakciókat tudjon kialakítani a sikeres tapasztalatok megszerzése közben.

Hogyan találkoztál iskolánkkal?

Az iskolával személyesen ebben az évben találkoztam. Szakdolgozati témához anyagot jöttem gyűjteni, amihez úgy gondoltam, hogy egy alternatív iskola irányvonalai egy érdekes eredményt fognak mutatni.

Miben látod másnak a nálunk megvalósuló oktatást?

Egy ilyen jellegű iskolában nagyobb tér nyílik arra, hogy az élményszerű megismerés hatékonyabb legyen egy gyerek számára. Azt kell elérni, hogy azért szeressenek idejárni, hogy örömmel töltse el őket, az új dolgoknak a megismerése, alkalmazása.

Mit fogtok csinálni a gyerekekkel, hogyan fog telni egy diák napja az osztályban?

Szeretem megismerni az egyén lelkivilágát, azt hogy akár milyen idős is vagyok, mi az, ami a legnagyobb belső boldogságot adja a gyereknek. Ehhez, kölcsönösen egymástól való tanulás szükséges folyamatosan, hiszen már egyetlen megtanított dologgal is más lesz a gyerek, és más lesz a következő pillanat.

Mit mondanál az iskolakereső szülőknek, mit adhat a mi iskolánk, gyermeküknek?

A szülőknek azt mondanám: Jól tudják, hogy milyen nehézségek jelentkezhetnek akár otthon is, egy-egy élethelyzetben pedig náluk jobban nem ismeri senki a gyermeküket. Mi egy másik környezetbe beleültetve, próbálunk közösen megismerkedni a világ dolgaival, ahol rengeteg időt fogunk eltölteni és ezzel változást fogunk elérni. Ez a változás otthon is jelentkezni fog, és minden hat mindenre. Bátran lehet jönni, kérdezni, hiszen nem csak a gyerekek változnak majd, hanem a szülők is.
Megosztás:
2021. Március 2. Kedd  Lujza

PályázatGyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület szervezésében megvalósuló, társadalmi szerepvállalást erősítő, közösségfejlesztő programok

Bővebben

Aktualitások

Itt összefoglaljuk az Intézményünk és Fenntartó Egyesületünk közelgő eseményeit.Bővebben

Adomány

Gyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület:

Rendszeres adományoknak:
Magnet Bank:
16200106-11599786

Építkezési adományok alszámla:
Magnet Bank:
16200106-11599803

Gyermekliget Alternatív Iskola:

Magnet Bank:
16200106-11599827


Adó 1%
adószámunk:18357118-1-03
(Innen töltsd le a nyomtatványt!)Bővebben

Heti menü

Iskolai menü

Szállító: Vincze-Nagy Kft. (6044 Kecskemét, Úrihegy 319.)
Honlap

Óvodai menü

Heti menü(kisétkezések)

Ebéd: 
Szállító: Bakos és Társai Bt. konyhája
Az aktuális óvodai menü a bakosestarsai.hu oldalon letölthető itt.

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban.


Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk.

- Hamvas Béla

Önmagunk megtalálásának legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában.
- Gandhi

Ha egy gyerek nem tud úgy tanulni, ahogy tanítjuk, akkor úgy kell tanítanunk, ahogy tanulni tud.

- Ignacio 'Nacho' Estrada