Küldetésmondatunk:
“A Gyermekliget egy együttműködő közösség, ahol a gyermekeket olyan sajátos pedagógiai szemléletben neveljük, hogy képesek legyenek felismerni és járni a saját útjukat.”

Pedagógiai hitvallásunk

A Gyermekliget Alternatív Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hitvallása szerint a gyermekkorban átélt pillanatok meghatározzák a jövőt is. Az a gyermek, aki az óvodában és az iskolában élményként éli meg a tanulást, nyitottá válik a világ felé. Hisszük, hogy a jövő embere együttműködésre kész, nem ijed meg a problémáktól és alkotni vágyik. Ebből kiindulva munkánk során a projektmódszert alkalmazva egy gyermekcentrikus óvoda és iskola működtetésére törekszünk.

Pedagógiai munkánkat áthatja a gyermekek kíváncsiságának fenntartása, készségeik, képességeik élményeken keresztül történő fejlesztése. Olyan iskolai légkörben várjuk a gyermekeket, ahol a fejlődést, az önbizalom erősítését elismerésekkel, biztatásokkal támogatjuk, ahol a felfedezés élményének átélése, az önmegvalósítás jelenti az igazi sikert. 

Az élményszerű tanulás fontossága mellett mindennapjainkat átszövi a játék. Játszunk azért, mert az örömet okoz, mert fejleszti a személyes kompetenciákat, mert megtanít a konfliktusok kezelésére. A játék révén a gyermekek megtapasztalják a valóságot, és ők maguk is hatnak a környezetükre, az őket körülvevő világra. 

Intézményünk több mint 10000 m2 területen természet közeli környezetben várja az óvodásokat és az általános iskolás diákokat.  Környezeti adottságaink köteleznek bennünket arra, hogy megtanítsuk a gyermekeket a természet szeretetére, és kialakítsuk bennük a környezet megóvására való igényt. Így a mindennapjainkban megjelenő szokások mellett zöld programokkal neveljük tanítványainkat a környezettudatosságra, az öngondoskodásra. Képesség kibontakoztató programunk így nem csak a tanuláshoz szükséges kompetenciák fejlesztésére irányul, hanem erősíti azokat a készségeket is, amelyek révén a felnövekvő generáció igényévé válik az, hogy saját maga gondoskodjon egy minőségi, az emberi értékeket hangsúlyozó életformáról. Így lesz belőlük testileg és lelkileg is egészséges felnőtt.

Megosztás:
2021. November 27. Szombat  Virgil

PályázatGyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület szervezésében megvalósuló, társadalmi szerepvállalást erősítő, közösségfejlesztő programok

Bővebben

Aktualitások

Itt összefoglaljuk az Intézményünk és Fenntartó Egyesületünk közelgő eseményeit.Bővebben

Adomány

Gyermekliget Egyesület

Rendszeres adományoknak:
Magnet Bank:
16200106-11599786

Építkezési adományok alszámla:
Magnet Bank:
16200106-11599803

Gyermekliget Alternatív Iskola:

Magnet Bank:
16200106-11599827


Adó 1%
adószámunk:18357118-1-03
(Innen töltsd le a nyomtatványt!)Bővebben

Heti menü

Iskolai menü

Szállító: Pakoga Vendéglő Vendéglő és Szolgáltató Kft. (6077 Orgovány, Kossuth u. 48-50.)

Aktuális menü
 

Óvodai menü

Szarkási csoport: 

Szállító (ebéd): Pakoga Vendéglő és Szolgáltató Kft. (6077 Orgovány, Kossuth u. 48-50.) Aktuális menü

Fecske utcai csoport:

Szállító (ebéd): Bakos és Társai Bt. konyhája
Az aktuális óvodai menü a bakosestarsai.hu oldalon letölthető itt.

Heti menü(kisétkezések)

 

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban.


Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk.

- Hamvas Béla

Önmagunk megtalálásának legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában.
- Gandhi

Ha egy gyerek nem tud úgy tanulni, ahogy tanítjuk, akkor úgy kell tanítanunk, ahogy tanulni tud.

- Ignacio 'Nacho' Estrada