Küldetésmondatunk:
“A Gyermekliget egy együttműködő közösség, ahol a gyermekeket olyan sajátos pedagógiai szemléletben neveljük, hogy képesek legyenek felismerni és járni a saját útjukat.”

Dani-Ördög Dalma

Dani-Ördög Dalma 5-6. osztálytanító

A Kecskeméti Főiskola Tanítóképző karán végeztem német műveltség területen. Falusi iskolában kezdtem el dolgozni, de 2 év után az élet más irányba sodort. 2007-ben, miután 4 éve már egy multinacionális  cégnél dolgoztam, egy reggel úgy döntöttem, hogy én ezt nem csinálom tovább. Nekem hiányzik a tanítás, hiszen 9 éves koromtól kezdve erre készültem. Még aznap találtam egy álláshirdetést, miszerint a 2007/2008-as tanévre elsős osztálytanítót keresnek. Tudtam, hogy ott a helyem.  Olyan volt ez akkor nekem, mint egy kis falusi óvoda, iskola. A gyerekek a tanulás mellett kertészkednek, kötni, horgolni tanulnak, csupa olyan dolgot végeznek, amiket mi is csináltunk annak idején. Persze nem ennyi a pedagógia. Ennél sokkal több. Gyermekekért vagyunk itt szülőként, pedagógusként egyaránt. Közben elvégeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karán a waldorf osztálytanító képzést, valamint drámapedagógusi végzettséget szereztem .
Jelenleg az 5-6. osztály osztálytanítója vagyok. Amikor elvállaltam az osztályt, az volt az egyik tervem, hogy a német nyelvet is becsempészem mindennapjaik közé, hogy élővé tegyem az idegen nyelv használatát, hogy természetessé váljék számukra, hogy más nyelven is beszélnek, értenek.  Együtt tanulunk egymástól, tisztelettel, őszinte, önzetlen szeretettel  fordulva egymás felé. Az egyik legfontosabb dolgunk tanárként, hogy figyeljük a gyermekeket, mert ők megmutatják a hozzájuk vezető utat. Csak így lehet tanítani, lélektől lélekig.
Három gyermekem van, akik szintén részesei ennek a pedagógiának. Boldogok és kiegyensúlyozottak. Érdeklődéssel fordulnak a körülöttük lévő világ felé. Természetes igényük van a gondolkodásra, és minden nap örömmel mennek az iskolába, óvodába.  Kell ennél több?

 

Megosztás:
2020. Augusztus 9.   Emőd

PályázatGyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület szervezésében megvalósuló, társadalmi szerepvállalást erősítő, közösségfejlesztő programok

Bővebben

Aktualitások

Itt összefoglaljuk az Intézményünk és Fenntartó Egyesületünk közelgő eseményeit.Bővebben

Adomány

Gyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület:

Rendszeres adományoknak:
Magnet Bank:
16200106-11599786

Építkezési adományok alszámla:
Magnet Bank:
16200106-11599803

Gyermekliget Alternatív Iskola:

Magnet Bank:
16200106-11599827


Adó 1%
adószámunk:18357118-1-03
(Innen töltsd le a nyomtatványt!)Bővebben

Heti menü

Iskolai menü

Szállító: Vincze-Nagy Kft. (6044 Kecskemét, Úrihegy 319.)
Honlap

Óvodai menü

Heti menü(kisétkezések)

Ebéd: 
Szállító: Bakos és Társai Bt. konyhája
Az aktuális óvodai menü a bakosestarsai.hu oldalon letölthető itt.

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban.


Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk.

- Hamvas Béla

Önmagunk megtalálásának legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában.
- Gandhi

Ha egy gyerek nem tud úgy tanulni, ahogy tanítjuk, akkor úgy kell tanítanunk, ahogy tanulni tud.

- Ignacio 'Nacho' Estrada