Küldetésmondatunk:
“A Gyermekliget egy együttműködő közösség, ahol a gyermekeket olyan sajátos pedagógiai szemléletben neveljük, hogy képesek legyenek felismerni és járni a saját útjukat.”

ELEVEN PORTA


 Eleven Porta
 
Családi gazdaságunkban közel 25 éve termesztünk gabonát, kukoricát, napraforgót. A ránk bízott földet a természet, környezetünket tiszteletben tartva műveljük.

Szeretjük, amit csinálunk, és terményeink meg is hálálják ezt a szeretetet. Termesztésük, tárolásuk, feldolgozásuk során ügyelünk rá, hogy megőrizzék éltető erejüket, viszonzásképp csodás színeket, illatokat és ízeket varázsolnak asztalunkra, eleven táplálékként építik a testet és a lelket.

Természetes módszerekkel, műtrágya használata nélkül termesztjük gabonáinkat. Igyekszünk olyan fajtákat találni, amelyek genetikai sokszínűségüknek köszönhetően beltartalmukban gazdagabbak, élettanilag kedvezőbbek, termelésük során pedig erősebbek, jobban alkalmazkodnak a környezeti változásokhoz, mint a manapság elterjedt, az ipari mezőgazdaság által kedvelt, uniformizált, genetikailag sivár fajták. Hálásak vagyunk, hogy olyan különleges búzákat termeszthetünk, mint a Varga Frigyes által nemesített királybúza és bácska-tönköly, születési helyüktől néhány kilométerre, a nemesítővel együtt kidolgozott termeléstechnikával. Búzán kívül terem gazdaságunkban árpa, köles, rozs, zab és kukorica. Gabonáinkból lassú fordulatú, köves malmunkon mi magunk őröljük a lisztet, ügyelve, hogy minél többet megőrizzenek elevenségükből. A lassú fordulat biztosítja, hogy a kövek ne hevüljenek túl, hogy a magas hőmérséklet ne tegyen kárt a szemek élő anyagaiban. A köves malmon őrölt liszt mindig teljes kiőrlésű, hiszen egész szemek kerülnek fel a garatra, őrlés során a gabona olajai egyenletesen bevonják a lisztszemcséket, és a vitaminokkal, ásványi anyagokkal együtt természetes arányaikban maradnak meg lisztben. Ha finomabb lisztet szeretnénk, szitálással távolítjuk el az őrlemény nagyobb szemcséit, a darát és a korpát. Friss lisztjeink bársonyosak, illatosak, ízesek, öröm őket megérinteni, velük dolgozni. A belőlük sütött kenyér, péksütemény, sütemény pedig feledhetetlen élmény. A táplálékunk minőségének fontosságát nem kell már hangsúlyozni, viszont annál égetőbb, hogy a gyermekek minél korábban találkozzanak ezzel a kérdéssel. Minden eszközünkkel támogatjuk, hogy erre lehetőségük adódjon. A cél az, hogy nekik már természetes legyen az odafigyelés, a jó minőség iránti vágy.
 
Gazdaságunk a Kiskunság közepén, Kecskeméttől 30 kilométerre, Izsákon található.
 
RÁCZ SÁNDOR
kistermelő, családi gazdálkodó
6070 Izsák, Kölcsey u. 6.
+36 70 266 5259
eleven.porta@gmail.com
facebook: @elevenporta
instagram: eleven.porta
Megosztás:
2021. Január 23. Szombat  Zelma

PályázatGyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület szervezésében megvalósuló, társadalmi szerepvállalást erősítő, közösségfejlesztő programok

Bővebben

Aktualitások

Itt összefoglaljuk az Intézményünk és Fenntartó Egyesületünk közelgő eseményeit.Bővebben

Adomány

Gyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület:

Rendszeres adományoknak:
Magnet Bank:
16200106-11599786

Építkezési adományok alszámla:
Magnet Bank:
16200106-11599803

Gyermekliget Alternatív Iskola:

Magnet Bank:
16200106-11599827


Adó 1%
adószámunk:18357118-1-03
(Innen töltsd le a nyomtatványt!)Bővebben

Heti menü

Iskolai menü

Szállító: Vincze-Nagy Kft. (6044 Kecskemét, Úrihegy 319.)
Honlap

Óvodai menü

Heti menü(kisétkezések)

Ebéd: 
Szállító: Bakos és Társai Bt. konyhája
Az aktuális óvodai menü a bakosestarsai.hu oldalon letölthető itt.

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban.


Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk.

- Hamvas Béla

Önmagunk megtalálásának legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában.
- Gandhi

Ha egy gyerek nem tud úgy tanulni, ahogy tanítjuk, akkor úgy kell tanítanunk, ahogy tanulni tud.

- Ignacio 'Nacho' Estrada