Küldetésmondatunk:
“A Gyermekliget egy együttműködő közösség, ahol a gyermekeket olyan sajátos pedagógiai szemléletben neveljük, hogy képesek legyenek felismerni és járni a saját útjukat.”

Túri Hanga

Túri Hanga
 "Szilárdan állok a világban, 
 Biztosan haladok utamon,
 Szeretet hatja át belső lényem, 
 Remény vezeti minden tettem, 
 Bízom minden gondolatban, 
 Ez az öt segít a világban állnom,
 Ez az öt vezet a célomhoz."
 Rudolf Steiner

> Egy pár szót magadról… Miért lettél pedagógus?
 
Túri Hanga vagyok, a leendő első osztály osztálytanítója. Jelenleg a Gyermekliget Óvodában dolgozom, az iskolai életben pedig óraadó tanárként veszek részt.
Alternatív szemléletű gimnáziumban tanultam, ezt követően a Szegedi Tudományegyetem szociálpedagógia szakán végeztem. Eleinte az motivált, hogy az ifjúság javára legyek, tenni-akarást, jószándékot, bátorságot tápláljak a gyermekekbe. Az egyetemen jöttem rá, hogy erre a legalkalmasabb színtér az óvoda, az iskola. A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen végeztem óvodapedagógia és tanító szakon. Az elmúlt években, korábbi munkám során példaértékű, tudatos, megbízható, odaadó pedagógusok mellett erősödtem szakmailag. Így várom a következő tanévet.

> Hogyan találkoztál iskolánkkal?
 
A Gyermekliget iskola egyre nagyobb ismertségnek örvend a városban. Egy alkalommal vendégségben jártam ott. Már akkor látszott, hogy a szülők és a pedagógusok közös erővel építik, szépítik az épületet, a kertet. Ez a gondoskodás megfogott és szívesen vállaltam az óvodai munkát.

> Hogyan élted meg a jelen tanévben nálunk töltött időt?
 
A Gyermekliget helyi adottságai, természetes környezete a családok közösségének egyik alapja. Másfelől, amit kiemelnék, hogy mind a szülők, mind a pedagógusok egyre jobbra és jobbra törekednek. Ez azért is van, mert a gyermekeken látjuk, hogy hogyan formálja őket minden olyan alkalom, amikor közös megmozdulásból cselekszünk velük, értük.
Induló óvodaként, iskolaként sok dolgunk van a mindennapokban, az már látszik, hogy a gyermekligetesek szeretnek játszani, dolgozni, beszélgetni, ünnepelni.

> Miben látod másnak a nálunk megvalósuló oktatást?
 
A Gyermekligetben könnyebben tudunk személyes figyelmet biztosítani. A napi ritmusunkból adódóan van lehetőségünk jól megismerni egymást. Ezen felül a természetet is figyeljünk, együtt élünk az évkörrel, ősszel-tavasszal gondozzuk a biokertet, télen csúszkálunk a jégen, nyáron estig is énekelünk a tűz mellett, búcsúztatva a tanévet. Kiemelten fontosnak tartjuk a gyermekek életkorához illő tapasztalások, tevékenységek biztosítását. Az oktatás, bár tanórai keretek között zajlik, mégis minden nap, hét, projekt egy-egy folyamatként jelenik meg, a pedagógusok összehangoltan dolgoznak a közösségekkel.

> Mit fogtok csinálni a gyerekekkel, hogyan fog telni egy diák napja az osztályban?
 
Az elsősök számára sok újdonságot tartogat az iskolai közeg. Abban, hogy ezt megszokják és megszeressék a gyermekek, a stabil napi ritmus, szokások lesznek segítségünkre. Minden reggel beszélgetéssel, énekléssel kezdjük majd a napot. Eztán sokat fogunk játszani, mozogni és közben tanulni. Környezetünk gondozása, rendezése szintén napi tevékenységeink között lesz. Szeretném, hogy az elsősök magától értetődő módon tiszteljék a világot, egymást, magukat, szeressék a tanulást, maradjanak kíváncsiak, és vidámak.

> Mi a szülők szerepe az iskolában, osztályközösségben, gyermekek mindennapjaiban?
 
Számítok a szülőkre, ők a gyermekek számára a legfontosabbak, elengedhetetlen hát, hogy bizalommal fordulhassunk egymás felé. Bízom benne, hogy tudunk majd rendszeresen találkozni, beszélgetni pedagógiáról, az osztályban zajló folyamatokról. Nyílt órák alkalmával betekintést nyerhetnek a gyermekek mindennapjaiba, megismerhetik az iskola tanítási módszereit. A Gyermekligetben sok az ünnep, ezek többsége családi program, de a hétköznapokon is nyitva áll iskolánk ajtaja a szülők előtt.

> Mit mondanál az iskolakereső szülőknek, mit adhat a mi iskolánk, gyermeküknek?
 
Ahogy az intézmény neve is mutatja, Gyermekliget, én erre törekszem majd. Megadni nekik azt a gyermekkort, ami biztos talaja lesz személyiségük, képességeik kibontakoztatásának. A tananyagon túl természetszerető, élet-szerető értékrendet képviselünk aktív példamutatással, ami a leghatékonyabb tanítási módszerek egyike.
 
 

 
Megosztás:
2021. Június 22. Kedd  Paulina

PályázatGyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület szervezésében megvalósuló, társadalmi szerepvállalást erősítő, közösségfejlesztő programok

Bővebben

Aktualitások

Itt összefoglaljuk az Intézményünk és Fenntartó Egyesületünk közelgő eseményeit.Bővebben

Adomány

Gyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület:

Rendszeres adományoknak:
Magnet Bank:
16200106-11599786

Építkezési adományok alszámla:
Magnet Bank:
16200106-11599803

Gyermekliget Alternatív Iskola:

Magnet Bank:
16200106-11599827


Adó 1%
adószámunk:18357118-1-03
(Innen töltsd le a nyomtatványt!)Bővebben

Heti menü

Iskolai menü

Szállító: Vincze-Nagy Kft. (6044 Kecskemét, Úrihegy 319.)
Honlap

Óvodai menü

Heti menü(kisétkezések)

Ebéd: 
Szállító: Bakos és Társai Bt. konyhája
Az aktuális óvodai menü a bakosestarsai.hu oldalon letölthető itt.

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban.


Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk.

- Hamvas Béla

Önmagunk megtalálásának legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában.
- Gandhi

Ha egy gyerek nem tud úgy tanulni, ahogy tanítjuk, akkor úgy kell tanítanunk, ahogy tanulni tud.

- Ignacio 'Nacho' Estrada