Küldetésmondatunk:
“A Gyermekliget egy együttműködő közösség, ahol a gyermekeket olyan sajátos pedagógiai szemléletben neveljük, hogy képesek legyenek felismerni és járni a saját útjukat.”

Szülők mondták az óvodánkról

Állami óvodában kezdtünk, ahol jól érezte ugyan magát a kislányom, de nekem folyton volt valami hiányérzetem, hogy valami nem jó. A waldorf pedagógia egyre többször került a fókuszomba, és óvodát váltottunk. Akkor tapasztaltam meg az ég és föld különbséget, a családias közeget, a biztos határok közötti szabadságérzés felszabadító és megnyugtató erejét a kislányomnál. A mai napig megköszöni, hogy átvittem.  Az óvodai jó tapasztalatok után érdeklődtünk az iskola iránt is. A pedagógia hatásosságáról már nem kellett meggyőzni, de megmondom őszintén, a távolság, és az iskolabuszozás elbizonytalanított. Ma már 3. osztályos a lányom, és tudom, hogy a lehető legjobb helyen vannak itt a gyerekek, a sulibusz pedig jó buli. A városon kívül Szarkásban, mégis közel, erdős környezetben, a nyugalom szigetében kiegyensúlyozott gyermekkort, élményekkel teli tanulást él meg nap mint nap. 
Szilvási család


Immár a harmadik gyermekem jár a több évtizedes múltra visszatekintő Mihály Kertje Waldorf óvodába és bátran állítom: itt van a legjobb helye a kicsiknek. A nagylánnyal a körzetes állami oviban kezdtünk, de már 2 nap után éreztük, hogy az a fajta nevelési elv, amit ott alkalmaznak, nem nekünk való.
A Waldorf óvodában a gyermek személyisége, az életkorának és képességeinek megfelelő szeretetteljes terelgetés (és nem irányítás) az óvodás korúak partnerként kezelése az első és külsős szemlélőnek a legszembetűnőbb. Szabad játék van, ami nem azt jelenti, hogy mindent lehet, sőt. Nincs viszont irányított játék "nem elég nagy a feje, rajzolj neki újat...", csak természetes alapanyagú (fa, selyem, gyapjú..) játékok vannak, melyek mennyisége pont elég, nincsenek túlingerelve a picik.
Napi-heti és ünnepkörök szerinti ritmus van, mely keretet ad mind az óvónőknek, mind a gyermekeknek és szüleiknek.
Az étkezés az ovinkban egyedülálló a városban: Rengeteg zöldség-gyümölcs és olajos magvak fogynak, tejtermék és cukros étel nem kerül az asztalra. A tízórai és az uzsonna helyben készül és húsmentes: legtöbbször helyben sütött kenyér igazi vajjal vagy tartósítószermentes lekvárral, vagy valamilyen gabonakása karobbal, mazsolával vagy kókuszreszelékkel. A kicsik szednek maguknak, ők is terítenek, az étkezéshez kínált friss vizet és a mézes teát is maguk öntik.
Vegyes csoportok vannak, az ovi már 2,5 éves kortól fogad gyermekeket. A beszoktatási rend abszolút a gyermekre szabott, az ő saját ritmusában történik, ami nagyon megnyugtató tud lenni a szülőknek :)
A helyszín jól megközelíthető, a Fecske utca abszolút központi, fekvésű. Az ovi előtt kényelmesen, biztonságosan lehet parkolni, ami szintén fontos szempont a mai világban.
A 3 képzett Waldorf óvónő imádja a kicsiket és ez természetesen fordítva is igaz :) sokszor alig akarnak hazajönni és az iskolából érkező nagytesókat is nehéz indulásra bírni.
Szilvási-Hazag család

Családias környezetben, egy 25 fő maximális befogadó képességű szeretet és odafigyelés ovi. A waldorfi elvek a gyermek kibontakoztatását szolgálják, nem az elnyomását. Kislányunk a többi gyerekkel egyetemben imád ide járni (ellentétben az előző óvodával)!
Zoltán
Minden délután nagy küzdelem a kislányomat elhozni az óvodából... a kétéves kislányom is amikor reggel visszük a nővérét, már vetkőzik, mert ő is maradna... :) Családias hangulatú óvoda, ahol a gyermekek otthon érzik magukat, az óvónénik szeretetteljesek és a mindennapok úgy telnek mind egy meleg családi otthonban. Cipógyúrás, zöldségpucolás, gabonaőrlés, must készítés, diótörés és sok más hasonló hagyományos minőségi tevékenységekkel telnek a hétköznapok, évszakhoz és a természet adta lehetőségekhez igazodva. Szeretjük nagyon!
Lévai család

Mi nagyon szeretjük azt a Waldorf óvodában, hogy a gyerekeinkhez az óvónők tudatosan fordulnak oda. A gyerekeink természetes anyagokból készült tárgyakkal találkoznak az óvodában és az étkezésükre is nagy gondot fordítanak óvónénik.
 
Balla Beáta

Már a harmadik lányunk jár a Mihály Kertje Waldorf Óvodába. Nem is tudunk már mást elképzelni lányainknak, mint ezt a pedagógiát. Az óvodában tényleg kisgyermekek maradhatnak, játszhatnak szabadon, tapasztalhatnak, segíthetnek. Természetes anyagokból készült játékokkal veszik körül őket, amelyeket az óvónők és szülők készítenek. Így minden egyes játékban benne van annak a szülőnek, óvónőnek a szeretete. Sokszor eszembe jut az az emlék, amikor nagymamánk által készült pulóverben jártunk. Azokat a ruhadarabokat szerettük a legjobban, amelyeket ő kötött nekünk, mert abban benne volt ő is. Így van ez a játékokkal. Kicsit belevarrjuk magunkat, a szívünk egy darabkáját és amíg készül, addig is gyermekeinkre gondolunk. 
 
Dani-Ördög Dalma 3 gyermekes anyuka

Szeretjük ezt az óvodát, mert a gyermekeink örömmel járnak ide. Még betegen is elég nehéz volt őket rábírni az itthon maradásra. Az óvónők odafigyelnek a gyerekekre és a fejlődésükre is. 
J.Attila

Azért szeretjük az ovinkat, mert szeretetteljes környezetben, kis létszámú csoportban, vegyes korú gyerekek között családias hangulatban nevelődik kislányunk. Nem az életre nevelik őket, hanem élnek! Életük az évkör ünnepeihez igazodik, az ünnepi készülődésben kivehetik a részüket, mint otthon, sütnek- főznek, alkotnak, kertészkednek, együtt terítenek büszkén feladatukra.
Vidák Anna
 
Több szempont miatt esett a választásunk erre a Waldorf óvódára.
Az első és legfontosabb, hogy szeretetben, családias környezetben nevelik a gyermekeket az óvónők. Itt a műanyag játékok helyett a fantáziát szabadon szárnyaló természetes alapanyagú játékokkal játszhatnak,saját maguk élhetik meg az adott évszakhoz tartozó ünnep keretében a hagyományokat. Az óvónők folyamatosan példát mutatva vezetik a kicsiket a természetes életre. Végül pedig, csak ennek az óvodának van iskolája, ahol a kislányom folytathatja mindezt a csodát.
Bercsényi-Katona Katalin
 
 
 
Megosztás:
2019. Szeptember 17. Kedd  Zsófia

Aktualitások

Itt összefoglaljuk az Intézményünk és Fenntartó Egyesületünk közelgő eseményeit.Bővebben

Adomány

Gyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület:

Rendszeres adományoknak:
Magnet Bank:
16200106-11599786

Építkezési adományok alszámla:
Magnet Bank:
16200106-11599803

Mihály Kertje Waldorf Iskola:

Magnet Bank:
16200106-11599827


A hatalmas 1%, nagy segítség!
adószámunk:18357118-1-03
(Innen töltsd le a nyomtatványt!)Bővebben

Heti menü

Iskolai menü

Szállító: Konzervgyári Konyha

2019.04.29 - 05.03. Menü étlap letöltése...
(A megtekintéshez Adobe Acrobat Reader program szükséges)

Óvodai menü

Szállító: Bakos és Társai Bt. konyhája
Az aktuális óvodai menü a bakosestarsai.hu oldalon letölthető itt.

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban.


Csak életünk öregszik, lelkünk halhatatlan A fátyol szétszakad, már nincs tovább titok

- Erich Fromm

Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk.

- Hamvas Béla

Önmagunk megtalálásának legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában.
- Gandhi

Ha egy gyerek nem tud úgy tanulni, ahogy tanítjuk, akkor úgy kell tanítanunk, ahogy tanulni tud.

- Ignacio 'Nacho' Estrada